Te is szereted a tengert? Akkor viseld magadon!

Te is szereted a tengert? Akkor viseld magadon!

Tudtad, hogy az első, aki javasolta a tengert mint gyógykezelést (thalassoterápia) Hippokratész volt?

Egy tengerparti séta, egy pezsdítő úszás a tengervízben nem csak az egészségünkre, hanem a hangulatunkra is számos pozitív hatással lehet. A tengervíz olyan ásványi sókat, nyomelemeket tartalmaz, amelyek antibakteriális hatással bírnak, ezáltal erősítik a szervezetünket és az immunrendszerünket. (Ásványi anyag és nyomelem-összetétele nagyon hasonlít az emberi vérplazmára.) Akár a tengeri levegő belégzése is elegendő ahhoz, hogy jobb legyen a közérzetünk. Ráadásul a tengerből kipárolgó sós levegő igencsak jó hatással van a légutak és a pajzsmirigyek egészségére is. Szakértők szerint, a legalább 7 napos tengeri nyaralás a gyerekek számára egy  felér egy immunerősítő bombával.

De ezzel még nincs vége, mert a tengeri levegő csökkenti a szorongást és az enyhébb depressziós tüneteket, továbbá segíti az ellazulást. Nem véletlen, hogy a meditációhoz is tökéletes. A hullámok hangja nagyon nyugtató, ilyenkor endorfinok szabadulnak fel, ezért sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk egy tengerparti nyaralás után. Az is kimutatható, hogy az óceán hangjának hatására aktivizálódik agyunk prefrontális kérgében az a terület, amely többek között az érzelmeinkért felelős. A hullámok hatására megnövekedett szerotoninszintet is mértek a kutatók, de jobban alszunk, több oxigént képes felvenni a szervezetünk, és csökken a testünkben a kortizol stresszhormon szintje is.

A kiszámíthatóan érkező, alacsony és harmonikus frekvenciájú hullámzás az egyik legkellemesebb dallam a fülnek.

Mások szerint az óceán hangja az anyaméhben töltött időre emlékezteti az embereket, ezért érezzük megnyugtatónak. Japán kutatók azt is vizsgálták, milyen hatással van ránk a víz színe. A kék szín önmagában is nyugtatólag hat az emberre. A kék aktiválja a neurális hálózatunkat, ami lehetővé teszi, hogy odafigyeljünk és megértsük a másik embert.

Ha tengerparton töltheted a nyaralásodat szerencsés vagy, ha vízparton akkor sem kell búsulnod. Sőt, ha csak az uszodába jutsz el az is jó! A tengerparti feelinget megteremteni a Bonatti fürdőruhák is segíthetnek. Mindegy, hogy egyrészes, bikini, vagy strandruha, nálunk tenger sok tengert találsz :) És nem csak a hölgyek számára van ilyen fürdőruhánk, a férfiakra is gondoltunk.

2021 Bonatti női strandkollekció - strandtáska - 21/792021 Bonatti női strandkollekció - egyrészes fürdőruha - 21/462021 Bonatti női strandkollekció - bandeau bikini felső - 21/392021 Bonatti női strandkollekció bikini felső kemény kosár 21/2

2021 Bonatti női strandkollekció - egyrészes kosaras fürdőruha - 21/422021 Bonatti női strandkollekció - bikinifelső - 21/44

Oszd meg ezt a bejegyzést!