A csodálatos kék szín

A csodálatos kék szín

A kék szín körülöleli világunkat. Csakúgy, mint kék fehérneműink a testünket.

A szín az emberi lélekre való közvetlen hatásgyakorlás eszköze. Ma már mindenki számára teljesen világos, hogy a színek, melyek körülvesznek minket, tudat alatt hatással vannak ránk: megnyugtathatnak, bizalmatlanná tehetnek, érdeklődést kelhetnek és még sok más egyéb reakciót válthatnak ki belőlünk.

Kék az ég, és kékek a tengerek is, valamint kék színű számos csodás, téli kollekcióból származó fehérnemű is. A kék szín és árnyalatai nyugtatólag hatnak ránk, legyen szó akár sötétkékről, mint például az Irena push-upos melltartónk, vagy akár világoskékről, mint például a Francesco férfi boxer legyen szó.

  

Úgy tartják, a kék színnek van egy olyan tulajdonsága is, hogy megtisztítja az ember gondolatait. Világosabbá, valamint ésszerűbbé teszi a logikát. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni Eleonora kockás melltartónkat és a hozzá ajánlott Iva alsóneműt, amelyek mintázatuk miatt mértani alakzatokra emlékeztetnek, így kapcsolva azt még szorosabban a logikához.

Bonatti hagyományos melltartó - ELEONORA kék kockás B 

Újabban egyre több kórházban cserélték le a fehér köpenyeket kékre, pozitív hatása miatt. Ajánlatos ruhatáraink felfrissítésekor is minél több kéket becsempészni, főleg, hogy most nagyon aktuális és divatos ez a szín. A színterápiában is sikeresen használják gyulladások, láz, gyomor, torok, illetve pajzsmirigyproblémák enyhítésére.

Hasznos szín kismamák számára is. Jótékony hatása van fogzás, gyermekbetegségek és fülfertőzés esetén, de hálóruhának is remek választás bárkinek, hiszen nyugtató hatása miatt segíti az elalvást. Jó példa erre az Ilenia nevű hálóing, férfiaknak pedig az Osvaldo pizsama.

                     Ilenia hálóing

A kék sötétebb változatai a bölcsességet, megbízhatóságot, tudást, komolyságot, stabilitást szimbolizálják; így például tanácsadók esetében érdemes élni ezzel. A világosabb tónusai a szabadságot, tisztaságot, igazságot, reményt, hűséget, gyógyítást és az életet jelképezik.

Ha stresszes nap előtt állunk, érdemes kék színű ruhát viselni,

ugyanis ez nyugalmat kölcsönözhet nekünk, Nem véletlen, hogy a kék szín magas értékeket ért el a delta hullámtartományban, amely a mélyen ellazult állapotokra jellemző. A nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és reményt szimbolizálja.

A kék, a hozzáértők szerint nyugtató kémiai anyagok termelését indítja el a testünkben, ezért gyakran használják hálószobában falszínnek is, nem mellesleg térnövelő hatása van. Megfigyelések azt is alátámasztják, hogy növeli a munka hatékonyságát és támogatja az intuíciót.

Ma már azt is tényként kezelik, hogy a kék szín csökkenti az étvágyat. Fogyókúra esetén ezért érdemes ezt a színt gyakrabban viselnünk. Érdekes módon a kék szín kedvelőire jellemző lehet, hogy úgy és olyan módon képesek másokat manipulálni, hogy azok észre sem veszik.

A kék szín közép és sötét árnyalatai nagyon hatásosak pirossal és sárgával. Nem véletlen, hogy a szuperhősök esetében is együtt használják ezeket a színeket. A piros túlzott vibráló vérnyomást növelő hatását nagyon jól lehet mérsékelni a kék közép árnyalataival.

Végezetül egy érdekesség. A bagoly az egyetlen madár, amely látja a kék színt. A Bonattinál pedig mi annyira jók vagyunk, hogy nem csak kék színben lehetünk verhetetlenek, hanem bagoly mintában is.

                                     Galatea női pizsama Speranza női pizsama

Oszd meg ezt a bejegyzést!