Pizsama, hálóing vagy semmi?

Pizsama, hálóing vagy semmi?

Pizsama, hálóing vagy semmi?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a pizsamadivat éppen úgy követi a trendeket, mint a hétköznapi ruháké. 2017-ben a nagyon színes és az egyszínű volt a divat az olyan, amelyet akár szabadidő ruhaként is lehetne hordani.

Az újkori pizsamatörténelem meghatározó alakja Coco Chanel volt, aki a múlt század első felében hozta újra divatba az akkora már méltatlanul elfeledett ruhadarabot. Így, ha nem vagy a meztelen alvás megrögzött követője, akkor nem kell lemondanod a csinos éjszakai ruhákról, a puha, kényelmes anyagokról és az egészségről az ágyban sem. Az, hogy milyen ruhadarabot választasz éjszakára, kényelmes pizsamát vagy éppen csábító hálóruhát viselsz, csak rajtad múlik. Van azonban néhány fontos szempont!

Pizsama, hálóing vagy semmi? - női pizsamaHazánkban az időjárás változékonysága miatt legalább két szezonra (tél és nyár) szükséges a megfelelő számú, azaz legalább 3-4 teljes szett éjszakai hálóruhát vásárolni, és azt sem szabad elfelejteni, hogy néhány naponta ezeket is illik cserélni! A hálóruha legyen jól szellőző, készüljön bőrbarát anyagból, az egészséges vérkeringés érdekében ne szorítson se derékban, se a bokánál! De azért túl bő se legyen, mert abba meg könnyebben belegabalyodhatunk az éjszakai forgolódás során. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy mennyire vagyunk fázósak vagy épp izzadékonyak. A fázósak számára a hálóruhák jelentik a segítséget, amikor hűvösebbre fordul az idő, az izzadékonyak számára pedig segítenek abban, hogy az ágyneműt kevesebbszer kelljen mosni. Az ugyanis macerásabb, mint pizsamát mosni.

A hölgyek, akik a meztelen alvás mellett teszik le a voksukat jó ha tudják, hogy a fázás és a hideg hatására a kis erek összeszűkülnek, a szervezetbe bejutó kórokozók elleni belső védekezés emiatt nehezebb. Ezért fázunk meg (vagy fel) hideg időben gyakrabban. A bugyi nélkül alvóknak nagyobb gondot kell fordítani az ágynemű rendszeres cseréjére is. Ha valaki mégis ragaszkodik a bugyihoz, akkor alváshoz a legkényelmesebb a hagyományos, illetve a franciabugyi fazon.

Ha keltél már fel úgy, hogy azt kívántad, bárcsak egész nap pizsamában lehetnél, akkor is jó választást jelentenek a Bonatti termékek, mert a mi pizsamáinkban ilyenkor is csinos maradhatsz. Ez az agglegények mellett még a családos férfiak számára sem elhanyagolható szempont. A hideg időben egyébként a férfiak számára is ajánlott a pizsama, mert télen az ízületeknek sem tesz jót, ha végtagok szabadon vannak, aki pedig ki szokott takarózni és derékfájós, jobb, ha melegen tartja az érzékenyebb testrészeit.

Plusz jó tanácsunk minden fagyos szent számára:

Bonatti-ferfi-pizsama-karácsonyi-fehérnemű-Demetriolaza gumírozású, vastag zokni a lábra éjszakára is, az ágy sarkára akasztott puha, meleg köntösbe reggel azonnal beburkolózhat, amint kikelt az ágyból. Illetve legyen az ágy mellett egy pár meleg, mókás papucs, ami nem csak a hidegláb-érzetet csökkenti, de mosolyt is csal az arcokra.

Most a karácsonyi kollekció is tartalmaz humoros női és férfi pizsamákat, amikből megtudhatjuk például, hogy a hópihék csókok a mennyekből és, hogy a férfiak ismerik a Mikulást.

Összegezve, az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat alvás közben.

Az örömmel viselt, kényelmes, esztétikus hálóruha hosszabb távon biztosan jót tesz az egészségünknek és növelheti az önbizalmunkat is. Különösen azoknak érdemes egy vagy több kedvenc hálóruhát venni, akik nehezebben érik el az elalváshoz szükséges ellazult állapotot. A hálóing vagy pizsama ugyanis segíthet ráhangolódni az éjszakára.

Oszd meg ezt a bejegyzést!