Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

VÁLASZOK A LEGTÖBBET FELTETT VÁSÁRLÓI KÉRDÉSEKRE.

Amikor melltartót próbálunk a következő dolgokat kell megvizsgálnunk, hogy tényleg kényelmeset és megfelelőt válasszunk:

  • A melltartó merevítője nem nyomhat. Ha a melltartó körpántja vagy vállpántjai nyomnak válasszunk másik terméket!
  • Figyeljünk rá, hogy a merevítő külső vége ne érjen fel a hónaljig!
  • A hátunkon sem vághat be a körpánt.
  • A kosarak közötti középső pántnak fel kell feküdnie a mellkasra.

Ha többet szeretne tudni olvassa el Hogyan válassz melltartót? című blogbejegyzésünket!

Alapanyag: A melltartó alapanyagának minősége nagyon fontos, hiszen ez érintkezik a bőrrel, így közvetlenül befolyásolja komfortérzetünket. Éppen ezért fontos, hogy puha, kényelmes anyagból készüljön! Fontos a jó nedvszívó és légáteresztő képesség is.

Pántok: A pántok legyenek megfelelően megerősítettek, hogy segítsék a biztos tartást és az erősített pántokkal rendelkező nagyobb méretű melltartóknál is kényelmesen viselhetőek legyenek. Ha felcsúszik a hátpánt, akkor nem jó méretet hordunk. Ha túl bő a hátpánt, akkor kisebb körméretű melltartót kell választanunk. A hátrésznek vízszintesen kell végigfutni a háton, nem csúszhat fel.

Stílus: A fazonok igazán változatosak és divatosak, fiatalok és idősek is egyaránt találnak maguknak trendi darabokat.

Méret: Természetesen a melltartónak igazodnia kell melleink méretéhez. Olyat kell választanunk, amelyik főként körben tart, itt kell passzentosnak lennie. Ne nehezedjen minden súly a vállpántra! A hátrésznek vízszintesen kell végigfutni a háton, nem csúszhat fel.

Kosárméret: A méretek többnyire minden márkánál A-tól G-ig terjednek. Mindenkinek a megfelelő méretű kosarat kell választania. Olyat, amely se nem túl kicsi, se nem túl nagy. A túl kicsi kosárméret félbevágja a melleket. A túl nagy kosárméret pedig nem fekszik fel szépen a mellre, eláll és nem mutat jól a ruha alatt, illetve a pánt is csúszkálhat.

Ha többet szeretne tudni olvassa el Hogyan válassz melltartót? című blogbejegyzésünket!

A melltartó viselése nincs korhoz kötve. Amint valakit zavar a melltartó nélküliség a felszabadult mozgásában ajánlott a melltartó viselése, hogy tartást adjon. Sportmelltartó viselése még kisebb mellméret esetén is ajánlott.

A terhesség ideje alatt a mell mérete folyamatosan változik. A mellméret változásának megfelelően a melltartót is érdemes váltani. Szülés utánra léteznek úgynevezett szoptatós melltartók is. Viseljünk mindig megfelelő méretű és az adott célnak megfelelő tartást biztosító melltartót!

UK USA Európa Francia Olasz Austrál
28 28
30 30 65 80
32 32 70 85 1 10
34 34 75 90 2 12
36 36 80 95 3 14
38 38 85 100 4 16
40 40 90 105 5 18
42 42
44 44
46 46
48 48
50 50
52 52
54 54
56 56
Angol Amerikai Európai Francia Olasz Ausztrál
AA AA AA AA
A A A A A A
C C C C C C
D D D D D D
DD DD/E E E DD DD
E DDD/F F F E E
F G F F
FF H FF
G I G
GG J GG
H K H
HH L HH
J M J
JJ N JJ
K