A nyári kalap, amivel igazi hölgy lehet bárki

bonatti strandtáska 231

A nyári kalap, amivel igazi hölgy lehet bárki

Az köztudott, hogy a brit hagyományban bizonyos értelemben nagyobb jelentősége van a kalapnak, mint a ruhának. De mi miért ne viselhetnénk kalapot? Főleg nyáron!

Ma már kevesebben élnek az egyedivé, különlegessé vagy akár extravagánssá tévő kalap(hordás) lehetőségével, pedig a női kalap évszázadok óta az egyik legfontosabb kiegészítője egy nő ruhatárának. Volt olyan időszak, amikor a nők ki sem tették a lábukat az utcára kalap viselése nélkül, mert a kalap megkoronázta a viseletet. Bár manapság eltörpülni látszik a táska és a cipő fontossága mellett, napjainkban újra egyre nagyobb szerepet kap és reneszánszát éli a női kalap.

De a nyári kalap nemcsak divatos, hanem célszerű is. Elsősorban megvéd bennünket napsugárzástól, mert a széles karimájú kalap a fejet védi, míg a test védelme függ a ruházat vastagságától, színétől és anyagától is.

női kalap 222 Bonatti 2019 nyári kollekcióA kockázatos sugarak típusai:

UVA (hullámhossz: 320-400 nanométer) – a látható hullámhossz tartományhoz közel eső UV sugárzás, főképp a leégésben és bőr korai öregedésében játszik szerepet. 

UVB (290-320 nm) – rövidebb hullámhosszú, aktívabb tartomány, mely a bőr hólyagos leégéséért felel, emellett a bőr korai öregedésének, a bőrrák kialakulásának az esélyét növeli. 11.00-16.00 között a legintenzívebb, a felhőkön áthatol az üvegen azonban nem.

UVC (100-290 nm) – ember számára erősen káros tartomány, de szerencsére az ózonréteg kiszűri. Már ahol van. 

A tartós UV-sugárzás gyengíti az immunrendszert és növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. De az UV sugárzás nem csak a bőrre, hanem a szemre is káros hatással van. A szem épségének megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy napszemüvegünk szűrje az UV-sugarakat! A visszatükröződő felületek (víz, hó) pedig növelik az UV-sugárzásnak való kitettséget. Így elmondhatjuk, hogy nagyon is fontos kelléke a nyaralásnak egy jól megválasztott nyári kalap! A Bonatti 2019-es nyári kínálatában megvannak a szükséges alapdarabok és még sok-sok más változat.

Természetesen megtalálható a kínálatban a három alapszín (fehér, fekete, bézs):

női kalap 220 Bonatti 2019 nyári kollekciónői kalap 219 Bonatti 2019 nyári kollekciónői kalap 218 Bonatti 2019 nyári kollekció

 

A fentebb említetteken kívül a női nyári kalap nagy előnye, hogy minden fejformához található megfelelő fazon. Rendkívül változatossá teszi az öltözéket, öltöztet, sokféle stílusban kapható és akár azt az izgalmas érzést is keltheti, mintha más bőrébe bújtunk volna. Legyél igazi dáma, legalább néhány órára!

Share this post