Tévhitek a merevítős melltartókról

Tévhitek a merevítős melltartókról

Tévhitek a merevítős melltartókról

Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, mennyire fontos, hogy megfelelő méretű, stílusú és minőségi melltartót válasszunk. Most essen egy kicsit több szó a merevítős változatokról.

Tévhitek a merevítős melltartókrólHa a régi időkre gondolunk vissza, akkor azt hihetnénk, hogy a merevítő egyfajta abroncs jelleget kölcsönzött a melltartónak. Ma már a legtöbb merevítős melltartónak hívott típusban csak egy kosár (ez is a kosár alján) és esetleg egy oldalsó merevítő van (ez utóbbi is ritkul). Tehát a klasszikus nagyon régi merevítő, ami nem a kosár alján, hanem magában a kosárban volt egyre ritkább.

Mivel sokan tinédzserkortól egészen életük végéig viselik a melltartókat (vannak, akik éjszaka sem szeretik levenni) tényleg fontos kérdés, hogy hogyan hatnak ezek a ruhadarabok egy nő egészségére. Vegyük sorra!

Az első tévhit, hogy a merevítős melltartó viselésével megelőzhető a mellek megereszkedése. Sokan gondolják úgy, sajnos tévesen, hogy azért kell melltartót hordani, mert a melleknek egyszerűen szükségük van alátámasztásra. Ám a megereszkedés egy természetes folyamat, amit sok tényező befolyásol (öregedés, dohányzás, versenysport, hirtelen fogyás, mozgáshiány. A melltartó viselése vagy nem viselése azonban nem tartozik ezek közé. Az öregedés során a bőr általában megereszkedik, elveszíti rugalmasságát és mivel a mellekben nem találhatóak izmok, nincs ami tartsa őket. Éppen ezért sportolás esetében fokozott figyelemmel kell lennünk a megfelelő méretű és jó tartást biztosító melltartókra, mert mozgás közben a mellek is erőteljes mozgásnak vannak kitéve, ez pedig plusz terhelést jelenthet a bőr számára.

A második tévhit, hogy a merevítős melltartó rákot okoz. Ez a nézet az 1990-es évek közepe felé terjedt el, egy Sydney Singer és Soma Grismaijer nevű szerzőpáros könyve alapján. Bár az elmúlt években több neves társaság, például a Breast Cancer Now, a Cancer Research UK is többször hangsúlyozta, hogy a melltartó semmilyen mértékben nem növeli a mellrák kockázatát, a félelem beköltözött a szívekbe. Soha nem arról volt szó, hogy maga a ruhadarab rákkeltő. A helytelen viselet jelent kockázatot az egészségre nézve, hiszen a rosszul kiválasztott méretű, szoros darabok gátolják a vérkeringést, a szabad nyirokkeringést. De ez is sokkal hamarabb okozhat bőr problémát, mint rákot. Mi is nők vagyunk, éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő méretet, formát és darabot, amiben kényelmesen és egészségesen töltheti a mindennapokat.

Tévhitek a merevítős melltartókról

Harmadik tévhit, hogy a fehérnemű-forgalmazók erőltetik a melltartó használatát. Mi csak a magunk nevében nyilatkozhatunk, de szerintünk nálunk ez nem így van. Mint az élet minden területén itt is igaz, hogy meg kell találni az egyensúlyt. Miért ne lehetnének melltartó nélküli napok? Ráadásul annyiféle melltartó létezik, hogy nem is kell mindig egyfajta típusút hordani, illetve akár egy body viselése is helyettesítheti a melltartót. Tény azonban, hogy egy merevítős melltartó szebbé teheti és kiemelheti a domborulatainkat.

A tévhitek tisztázása mellett van még néhány olyan dolog, amire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy egy merevítős melltartó soha, semmikor ne okozzon problémát.

  1. A nem megfelelő tárolás, vagy akár a gépi mosás is tönkreteheti a tökéletes melltartót. A helytelen tárolás vagy mosás miatt tönkrement merevítő valóban szúrhat, dörzsölhet és nyomhat.
  2. Találjuk meg a számunkra megfelelő méretet!
  3. Válasszunk többféle típust és ezeket váltogassuk!
  4. Sportoláshoz válasszunk külön melltartó típust!
  5. Nyugodtan iktassunk be egy-egy melltartó nélküli napot és az éjszakai alváshoz azért válasszunk inkább egy kényelmes hálóinget vagy pizsamát.

Aki még ezek után is tanácstalan, annak azt javasoljuk, kérjen hozzánk egy időpontot és szánjon időt arra, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb formát, stílust és méretet, mert a minőség és a kényelem nálunk garantált.

Oszd meg ezt a bejegyzést!