A stílus nem minden, a bugyifazon is számít!

A stílus nem minden, a bugyifazon is számít!

A stílus nem minden, a bugyifazon is számít!

Ha fehérneműt, azon belül is – hivatalos nevén – női alsót választunk a stílus nem az egyetlen szempont, amire kiemelt figyelmet kell fordítani.

Bizonyos típusú, fazonú bugyi egyszerűen jobban passzol az alakunkhoz, az életvitelünkhöz, mint mások, sőt a választást az is nagymértékben befolyásolja, milyen ruhához és milyen körülmények között viseljük őket. Egy biztos, olyan sokféle típus létezik, hogy stylist legyen a talpán, aki mindet fel tudja sorolni. Ráadásul az alapfazonoknak számtalan variációja is létezik, így aztán összegyűjteni sem egyszerű a bugyifazonokat. Ebben a blogbejegyzésünkben annak jártunk utána, melyek az alapvető és a kevésbé ismert bugyifazonok.

Klasszikus, „slip” fazon, vagy high-cut

Nevéből következően ez egy olyan hagyományos bugyifazon, amelynek derékrésze normál vagy picit magasabb és a bugyi a combnál is magasabban ívelt. Fenékrésze befedi a teljes popsit. Ilyen például a Marinella termékünk.

 

Brazil fazon

A brazil fazon egy alacsony derekú, csípőig érő bugyifazon, amely részben a feneket is fedi. Ilyenek például az Antonetta, Simona és Tilly fazonok. Sokan a tangák egyik típusának tekintik és ma már a fürdőruha alsók között is egyre népszerűbb a brazil típus.

A stílus nem minden, a bugyifazon is számít! Tilly

 

Francia fazon vagy Cheeky

Ez a fazon, amit más néven francia alsónak neveznek, hasonlít a hiphugger-hez, de a köldök alatt kissé lefelé ívelt és hátul a popsi alsó domborulatait szabadon hagyja. Fenékrésze benyúlik a két ülőgumó közé. Ilyen termékünk az Anja vagy a Calista női alsó. Egy városi legenda szerint a fazon a késői kánkán táncosnők alsójának mintájára készült. A típusnak sok altípusa létezik, vannak például V-fazonúak, amelyek elöl derékban nem teljesen egyenesek.

A stílus nem minden, a bugyifazon is számít! Calista

 

Bikini

A bikini általában alacsony derekú, csípőig érő bugyifazon, mely a feneket is fedi. De, hogy ne legyen egyszerű a helyzet, van olyan bugyifazon is, amelynek brazil tanga a neve. Ez pedig nem más, mint egy magasabb derekú, magasan vágott lábszárú bikini.

Tanga fazon

A tanga legfontosabb jellegzetessége, hogy a feneket nem takarja el és szűkebb, mint a bikini, illetve a két ülőgumó közé simuló szabású. Ilyen termékünk a Norina, Renata és Sefora fehérnemű.

LUIZ Kék alapon virágmintás tanga, selyem hatású anyagból, elején csipkével.

V-string

A string alapvető jellegzetessége, hogy a tangánál is sokkal szűkebbre szabott női alsó, amelynek derékvonala nagyon alacsony. Bár a típus a tangaszabás egyik fajtája, mégis elkülönítik a tangától. Általában elöl egy kis háromszögből, a csípő körül és a fenékrésznél pedig keskeny zsinórból áll.

G-string

Elülső része többnyire normál bugyi méretű, szépen testre simul, hátsó fenékrésze pedig, a fentebb már említett, keskeny zsinór.

C-String

Más néven C fazonú bugyi csak a minimális minimumokat fedi el, azaz csak annyit, amennyit mindenképpen kell. Mi tartja rajtunk ezt a ruhadarabot? Nos, erre elég a C-string bugyiba rögzített drót.

V-Kini

Elődje a string típus annak ellenére, hogy általában egy olyan bikinihez hasonlítják, amelynek derékrésze emeltebb a stringnél, elülső része egy V betűre hasonlít, hátsó része pedig lehet az elülső rész tükrözése vagy akár telepopsis fazon is.

Brief

Ez a típus a hagyományos bugyifazonnál magasabb derékkal rendelkezik, ugyanakkor a klasszikus bugyifazonokhoz hasonlóan a combnál is magasabban ívelt. Nem olyan régen tért vissza a divatba, hiszen a 2000-es évektől egyre alacsonyabbra került a derékmagasság. Tökéletes választás magasított derekú szoknyához, de alakformáló funkciójának köszönhetően csinosabbá is tehet.

Hiphugger

Egy, a csípőt teljesen körbeölelő, azt teljes szélességében betakaró fazon, ami a combnál inkább egyenes, mint ívelt.

Boyshort

Angol elnevezéséből következően, ez a bugyi a férfi alsókhoz hasonló fazon. A csípő körül egyenes, a comboknál rövid szárban végződő short fazon. Egyesek női boxeralsóként emlegetik, de ennek a szára rövidebb, mint a férfi változaté.

Sportalsó

Nos, talán az a legfontosabb, hogy kényelmes legyen és, hogy az ilyen névvel illetett alsók (tulajdonképpen sokféle típusra rá lehet akasztani ezt a címkét) finom, bőrbarát és jól szellőző anyagból készüljenek.

Harisnyatartós bugyi

Általában állítható harisnyatartó szalagok találhatóak rajta, melyek a combfix rögzítésére szolgálnak.

Ouvert vagy Crotch Panty

A tangához hasonló fazon, amelynek különlegessége az, hogy észrevétlenül gondoskodik a nyitott intimszféráról.

 

A fehérneművel kapcsolatban komoly elvárásai vannak egy igazi nőnek. Egyszerre legyen ízléses és láthatatlan, egészséges védelmet nyújtó és szexi; de szerintünk nagyon fontos még a minőség és a kényelem is. Kis odafigyeléssel biztosan találunk olyan fehérneműt, amely megfelelhet az elvárásainknak.

 

Bonatti virág alsónemű

Share this post