Segítség! Mit jelentenek ezek a fehérnemű-kifejezések?

Segítség! Mit jelentenek ezek a fehérnemű-kifejezések? A legfontosabb, hogy a kiválasztott fürdőruhának mindenképp passzolnia kell!

Segítség! Mit jelentenek ezek a fehérnemű-kifejezések?

Biztos sokszor előfordult már, hogy a divat világában vagy akár a fehérneműboltban olyan kifejezést hallunk, amiről jó esetben sejtjük, rossz esetben azt sem tudjuk mit jelent.

Természetesen sokan használnak csak azért idegen kifejezéseket, mert azt hiszik, hogy ezzel esetleg okosabbnak vagy bennfentesnek látszanak, de néha akad egy-egy szó, ami masszívan megmarad a mindennapi nyelvhasználatunkban. Mi, a Bonatti márkaboltokban mindig igyekszünk érthetően és szabatosan fogalmazni, illetve kerüljük a felesleges divatos kifejezéseket, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem érdemes néhány szót tisztába tenni!

Ismeretlen fehérnemű-kifejezések? Nézzünk néhányat, amik fejtörést okozhatnak!

Balconet melltartó
Fél- és háromnegyed kosaras melltartó, gyakran csipkedíszítéssel, vállpánt nélkül, vagy keskeny, levehető pánttal. Ez a melltartótípus optikailag megemeli a mellet.

Bandeau melltartó
Vállpánt nélküli egyenes vonalú melltartótípus, fehérnemű, egyenes dekoltázzsal, aminek esetleg levehető vállpántjai vannak. Középen húzott is lehet, ez kiemeli a mellet.

Boyshort
Angol elnevezéséből következően, ez a bugyi a férfi alsókhoz hasonló fazon. A csípő körül egyenes, a comboknál rövid szárban végződő short fazon. Egyesek női boxeralsóként emlegetik, de ennek a szára rövidebb, mint a férfi változaté.

Briefs
Fehérnemű alsó. Ez a típus a hagyományos bugyifazonnál magasabb derékkal rendelkezik, ugyanakkor a klasszikus bugyifazonokhoz hasonlóan a combnál is magasabban ívelt. Nem olyan régen tért vissza a divatba, hiszen a 2000-es évektől egyre alacsonyabbra került a derékmagasság. Tökéletes választás magasított derekú szoknyához, de alakformáló funkciójának köszönhetően csinosabbá is tehet.

Bustier
Melltartónál picit hosszabb fazonú fehérnemű felső, amely akár kosárkialakítással vagy szűkítő varrással is készülhet. Rásimul a testre. A köldököt szabadon hagyja, sportos forma.

Cup
Kosár neve a női melltartók esetében.

Dessous
Francia szó, amelynek jelentése: fehérnemű.

Domborított kosár
Melltartó esetében a varrás nélküli kosár egyik gyártási, előállítási technikája. Hő és nyomás hatása alatt az anyagot tartósan a mell alakjára préselik. Nincsenek rajta varrások, ezért szinte láthatatlan fehérnemű.

Csipkés fehérnemű - fehér szettFond de Robe
A Fond de Robe stílusú melltartó egy rászabott vállpántos melltartó, amelynek általában a vállpánt részén is folytatódik a csipkedíszítés.

French Knickers
Sort szabású női alsó, bő, széles, félhosszú szárakkal, laza eséssel. Nosztalgikus női fehérnemű. Derékig érő, legtöbbször csipkedíszítésű női alsó.

Hiphugger
Egy, a csípőt teljesen körbeölelő, azt teljes szélességében betakaró fazon, ami a combnál inkább egyenes, mint ívelt.

Kettős ripsz
Mindkét oldalán bordázott fehérnemű anyag.

Középpántos melltartó
A vállpántok viszonylag a kosarak közepén vannak, így lehetővé teszik a mellek egyenletes súlyelosztását a vállpántokon.

Külsőpántos melltartó
Más néven dekoltázs melltartó. A vállpántokat kívül helyezik el, ez lehetővé teszi nagy kivágású felső ruházat viselését.

Láthatatlan fehérnemű
:) Nem, ez nem a császár új ruhája! Hanem egy tökéletesen testre simuló fehérnemű, amely a felső ruházaton nem látszik át.

Lézervágott
A legmodernebb eljárás a textiliparban, amelynek köszönhetően extra kényelmes és hosszú távon tartós ruhaneműk hozhatóak létre.

Low-rise panty
Alacsony állású, csípő fazonú női alsó.

Lingerie
A női fehérneműk és dessous-k gyűjtőfogalma.

Maximizer melltartó
Egy melltartó, melyben a mellek nagyobbnak tűnnek. Többnyire push-up melltartónak nevezik.

Minimizer melltartó
Mellet kicsinyítő melltartó. A melleket legalább egy kosármérettel lekicsinyíti.

Moulded bra
Varrás nélküli melltartó.

Ouvert vagy Crotch Panty
A tangához hasonló fazon, amelynek különlegessége az, hogy észrevétlenül gondoskodik a nyitott intimszféráról.

Pant
Általában szűk szárú sort vagy boxer.

Seamless
Varrat nélküli (ruhadarab). A legújabb technológia vívmánya a varrás nélküli melltartó, amely egy darabból készül.

a Fortuna merevítő nélküli csipkés melltartót, amelyek nemcsak a nőiességet hanem a melleket is kiemelik.Slip
Klasszikus szabású női alsó.

Slip Dress

Korábban csak hálóingnek használták

Sportalsó
Nos, talán az a legfontosabb, hogy kényelmes legyen és, hogy az ilyen névvel illetett alsók (tulajdonképpen sokféle típusra rá lehet akasztani ezt a címkét) finom, bőrbarát és jól szellőző anyagból készüljenek.

String
Tanga, amelyből formája szerint több típus létezik.

  • V-string
    A string alapvető jellegzetessége, hogy a tangánál is sokkal szűkebbre szabott női alsó, amelynek derékvonala nagyon alacsony. Bár a típus a tangaszabás egyik fajtája, mégis elkülönítik a tangától. Általában elöl egy kis háromszögből, a csípő körül és a fenékrésznél pedig keskeny zsinórból áll.
  • G-string
    Elülső része többnyire normál bugyi méretű, szépen testre simul, hátsó fenékrésze pedig, a fentebb már említett, keskeny zsinór.
  • C-String
    Más néven C fazonú bugyi csak a minimális minimumokat fedi el, azaz csak annyit, amennyit mindenképpen kell. Mi tartja rajtunk ezt a ruhadarabot? Nos, erre elég a C-string bugyiba rögzített drót.

Tanga
Felszabott slip(bugyi), keskeny oldalrésszel, de normál hátrésszel.

Eleonora merevítő nélküli melltartó, tiszta pamut

Thongs
Tangabugyi, olyan fehérnemű, amelynek nincsen fenékrésze.   

Tank
Fehérneműnél használatos kifejezés, az ujjatlan férfi (nem atlétatrikóként használt) pólót nevezik így.

Triangle melltartó
Háromszög alakú kosárral készített melltartó. Eredetileg béleletlen.

V-Kini
Elődje a string típus annak ellenére, hogy általában egy olyan bikinihez hasonlítják, amelynek derékrésze emeltebb a stringnél, elülső része egy V betűre hasonlít, hátsó része pedig lehet az elülső rész tükrözése vagy akár telepopsis fazon is.

Így már biztosan könnyebb lesz kiigazodni a divat világában a már egyébként is ismert fehérnemű-kifejezések (push-up stb.) mellett. A fürdőruhákhoz pedig már korábban adtunk magyarázatot.

Oszd meg ezt a bejegyzést!