Félelmetes akció – Halloween

Félelmetes akció - Halloween címlap

Félelmetes akció – Halloween

A Halloween eredete a római időkre nyúlik vissza. Ekkor ugyanis rómaiak elfoglalták a mai Nagy-Britannia és észak-Franciaország területeit, így a kelták ősi hagyományai keveredtek a római szokásokkal.

A kelták egyik legszentebb ünnepe a Samhain, számukra ez volt az újév is. A kelta hit szerint az újév előestéjén, azaz október 31-én a napisten a halál és sötétség fogságába került, a halottak lelkei pedig ezen az éjjel vándoroltak a holtak birodalmába. Ez a hagyomány keveredett később  több római ünneppel is, például a holtak emléknapjával. A kereszténység terjedésével ezek a régi hagyományok nem merültek feledésbe, hanem egyes részei beépültek a római katolikus egyház által tartott Mindenszentek és Halottak napja ünnepkörbe.

Az ünnep a világ számos részén elterjedt, és az utóbbi pár évben meglepően híressé vált Nyugat-Európában is. A halloween szó egyébként mindenszentek előestéjét jelenti, amelynek eredetije az angol “All Hallows Eve” kifejezés rövidített alakja. A kibelezett sütőtök hajdanán az aratási idény jelképe volt, először az Egyesült Államokban tették meg Halloween jelképének.

Mi most egy félelmetesen jó akcióval (2017. október 26-31.) készültünk, amelynek keretén belül minden vásárlónkat megajándékozzuk egy fekete vagy fehér extra jó minőségű férfi vagy női zoknival, ha márkaboltunkban az akciós időszakban

egy fekete férfi + egy fehér női fehérneműt vagy fordítva
egy fehér női + egy fekete férfi fehérneműt vásárol.

 

Félelmetes akció - Halloween

Share this post