Tökéletes fürdőruha – tökéletes nyár!

Tökéletes fürdőruha – tökéletes nyár!

Tökéletes fürdőruha – tökéletes nyár!

Sok-sok tanácsot lehet olvasni a fürdőruhák vásárlásáról, választásáról, amik az alkatot a színt, az testidomok jellegét veszik alapul.

Mi azt gondoljuk, hogyha bizonytalan valaki abban mi is áll jól neki, akkor kérjen tanácsot! Például nálunk a márkaboltban, szakértő kollégáktól.

Van viszont néhány dolog, amit már otthon érdemes átgondolni!

Fontos tudni például, hogy hol, mikor és mire szeretnénk használni a fürdőruhát. Ezerféle fazon van és látszólag lehetetlen jól dönteni. Mert a napozáshoz nem jó az egyrészes, úszáshoz nem ideális a masnira kötött bikini, ráadásul, ha csak lődörgünk a parton, akkor nem mindig szeretnénk, hogy mindenünk közszemlén legyen. (Ezekre azért van áthidaló megoldás, mint a strandkendő, strandruha.) Aki igazán profi annak érdemes különböző darabokat vásárolni a különböző helyzetekhez. Így biztosan nem okoz majd komoly lelki stresszt a strandon való jelenlét.

A tökéletes fürdőruha vásárlásakor felértékelődik az önismeret.

Jobb tisztában lenni a realitással, és az alkatunkhoz illő ruhadarabot választani. Hiszen a fazonok sokszínűsége garancia arra, hogy mindenki találjon számára megfelelő fürdőruhát. A bizonytalanoknak általános szabály, hogy nem szabad túlzásokba esni, előnyösebb a visszafogottság.

Fontos lehet figyelni a fürdőruhák alapanyagára. A tökéletes fürdőruha számára legalkalmasabb anyag a poliészter, amely kevés nedvességet szív magába, kopás- és hőálló. A Bonattinál a férfi fürdőruhák esetében például megkülönböztetünk fürdőboxereket és úszóboxereket. A különbség a kettő között nem csupán annyi, hogy az úszóboxerek jobban tapadnak a testhez és elsősorban olyanok számára javasoljuk, akik sok-sok úszással töltik a vízparti pihenést. Az úszóboxerek anyagösszetétele is más. Ezek a termékek általában 85% poliésztert és 15% elasztánt tartalmaznak. A poliészter anyagok jellemző tulajdonsága, hogy könnyen kezelhetőek, gyorsan száradnak és nem gyűrődnek.

Szerintünk nagyon fontos az egészség.

A Bonatti fürdőruhákban nincsenek azoszínezékek, amik egészségre károsak és, amiket az EU-ban egyébként is tilos használni. A fürdőruhával kapcsolatban az egyik alapvető elvárás, hogy ne szívjon magába sok vizet és könnyen száradjon. Még, ha a leggyorsabban száradó fürdőruhánk is van, akkor sem szerencsés a nedves ruhát magunkon viselni, mert a fürdőruhán belüli meleg, párás klíma tökéletes táptalaj a baktériumok és gombák számára. Legokosabb az, ha a fürdőzés után lecseréljük egy száraz strandruhára vagy másik fürdőruhára. (A levetett fürdőruhát érdemes rögtön kiöblíteni.)

Az idei nyár legnagyobb divathulláma, hogy a fesztiválok praktikus ruhadarabjai lettek a fürdőruhák, fürdőruha felsők és még a melltartók is.

Ilyenkor elvárás, hogy a legnagyobb melegben is önfeledten bulizhassunk a koncerteken, majd ha épp úgy van kedvünk, akkor megmártózzunk a vízben. Az egyberészes fürdőruhák ilyenkor elengedhetetlenek, mert egy klasszikus farmer sorttal már kész is a fesztivál szett. A bátrabbak a bikini melltartós változatra esküsznek, ilyenkor azonban a ránk passzoló méret mellett a biztonságra is figyelni kell. Például a megkötős változatok esetében érdemes a hurkok előtt plusz biztonsági csomót kötni, vagy kerülni a kötős, kapcsos változatokat.

A fürdőruha keveset takar, ezért nagyon fontos, hogy összhangban legyen a testünkkel.

Szerintünk nagyon fontos az egészség.
Női egyrészes fürdőruha 1-19/73

Néha nem csak a sziluettünket érdemes figyelembe venni, hanem a test hosszanti arányait is, mint például a nyakhossz. Hosszú nyak esetén a magasabban záródó halter típust, vagy a kerek kivágásokat javasolják. Míg a rövid nyakúak bátran választhatnak mélyen dekoltált felsőt.

Az oldalt megkötős fazonú alsókkal kialakított bikinik az alacsonyabb lányoknak is ideálisak, hiszen optikailag hosszabbítják az alakot. Akinek az átlagosnál szélesebb a válla jó, ha kerüli a spagetti pántos, nyakban kötődő, vagy pánt nélküli fazonokat. Csapott a vállúaknak hátul kereszt- vagy Y-pántos felsőrészt, javasolnak.  

Ha valakinek szélesebb, egyenesebb dereka, kis pocakja van, akkor olyan fürdőruhát érdemes választani, amely eltereli a figyelmet a derékról, vagy optikailag keskenyít. Keskeny csípőn segíthet egy kevés fodor a csípő táján. Széles a csípővel viszont, soha ne válasszunk keskeny pántos fürdőruha alsót.

Az ideálisnál nagyobb mellméret esetén barátunk lehet a fekete szín és érdemes kerülni a feltűnő mintákat, illetve felejtős a vékony pántos háromszög bikini is. A széles pántok és a keresztpántok segítenek eloszlatni a keblek súlyát, így hatékonyan tehermentesítik a nyakat és a vállat. Az ideálisnál kisebb mellméret esetén bátran választhatunk nagy mintákat, keresztcsíkos, fodros, élénk színű és mintájú vagy díszített felsőrészt. De a pánt nélküli felsők is garantáltan jól fognak állni. Fiúsabb, vékony alkatnál jó választás a brazil fazonú alsó és a nyakban megkötős felsőrész. De a vékony, sportosabb testalkatú lányok számára igazán jó döntés a pánt nélküli fürdőruha és bandeau top vagy a háromszög-felső is. Ha a kosárméretünk kicsi, bátran válasszunk különleges, merész felsőket!

Az 1950-es, ’60-as évek nagy slágere volt a magas derekú alsó részes bikini. Ez szinte minden testalkathoz tökéletesen passzol, optikailag kerekebb popsit, hosszabb combokat és laposabb hasat kölcsönöz viselőjének. Ha nyújtani szeretnénk lábainkat, akkor válasszunk olyan szabású alsó részt, amely a combunkat nem vízszintesen vágja el, hanem inkább követi a comb és a bikinivonal ívét. Rövid lábak esetén semmiképpen se válasszunk csípő fazont!

Ha csak kisebb felesleggel rendelkezünk hasi tájékon, akkor válasszunk egy erősebb anyagból készült, jól szabott alsót, ami kicsit összefogja a hasunkat.

Tökéletes fürdőruha - A legfontosabb, hogy a kiválasztott fürdőruhának mindenképp passzolnia kell!

A legfontosabb, hogy a kiválasztott fürdőruhának mindenképp passzolnia kell!

A melleknek ki kell tölteniük a kosarakat, hogy ne álljon furcsán a fürdőruha, ne csúszkáljon a felső még mozgás közben sem, és sehol ne vágjon be a melltartó.

Azonnal tegyük vissza azt a darabot, amiben nincs bélés, főleg, ha világos. Ha vizes lesz, biztosan többet láttat majd, mint szeretnénk. Ne foglalkozzunk olyan fürdőruhákkal, ami már első érintésre elnyúlik a kezünkben. A nap és a víz (főleg, ha tengerről, klóros vagy gyógyvízről beszélünk), három alkalom után sok számmal nagyobb bikinit csinál. A tökéletes fürdőruha varrása legyen sűrű és puha, kósza szálaktól mentes.

Hogyan csaljunk kicsit?

Ott kell élénkebb színt alkalmazni, ahova a tekintetet irányítani akarjuk. A sötétebb színek optikailag elvesznek a feleslegből, a V alakú vonalak slankítanak. Körte alakúak felülre vegyenek egy élénk, mutatós, figyelemfelkeltő darabot, míg alulra inkább egy visszafogottabbat válasszanak.

Hogy a derekat csökkentsük, ahhoz sokszor elég csak a csípőt szélesebbnek mutatni, vagyis válasszunk olyan alsó részeket, amelyeket egy övvel díszítettek. Az apró minta szinte mindenkinek jól áll, kivéve a nagyobb popsival megáldottakat. De persze náluk is csak az alsó esetében érdemes kerülni ezt.

A széles csíkozású fürdőruhában az alacsony nők még alacsonyabbnak tűnhetnek, így jobb, ha a keskenyebbeket részesítik előnyben.

Az egyenmegoldások ideje lejárt!

Ha tetszik egy bikini a próbababán, de nekünk kicsit más alsó vagy felső résszel állna jól, akár több darabot is vehetünk. Nem vagyunk egyformák. Van, akinek jól áll a háromszög felső, de forrónadrág fazonnal szeretné hordani, van, aki csőtopot viselne brazil fazonú alsóval. Nálunk mindenki kiválaszthatja a saját testalkatához leginkább illő darabokat. Következő termékek például remekül variálhatók:

1.

Bonatti női bikini 93 Bonatti női bandeau bikini 130

2.

Bonatti női bandeau bikini 144 Bonatti női bandeau bikini 125

3.

Bonatti női bandeau bikini 148 Bonatti női bikini 83

4.

Bonatti női bikini 104 Bonatti női bikini 102

Próbálgassunk, találjuk meg a kedvenc párosainkat! Bár fontos, hogy ezek jól menjenek egymáshoz, de egyáltalán nem kell azonosnak, vagy eleve egymáshoz tervezettnek lenniük. Így biztosan mindig a legideálisabb összeállításban pompázhatunk a strandokon vagy akár a tengerparton.

Végül néhány szó a színekről:

Téli bőrtónusúak (barna haj, sötét szemszín, sötétebb, olíva bőrszín) bátran válogathatnak a hideg színek közül. Tökéletes fürdőruha a fehér bikini is és jó választás lehet még a fekete, a kék, a piros és sokak kedvence, a rózsaszín is.

Nyári bőrtípusúaknak (szőke, világosbarna hajszín és világos szemszín) a pasztellszínek sárgás, lilás és barnás árnyalatai is jól állnak.

Tökéletes fürdőruha - Végül néhány szó a színekről

Ha valakinek a haja vöröses, akkor az őszi bőrtípushoz tartozik és remekül mutathat rajta az arany, a barna összes árnyalata, de a merészebbek a narancssárga mellett is letehetik a voksukat.

A világos haj és szemszín esetén tavaszi bőrtípusra utal. Nekik tökéletes fürdőruha a sötétebb színű, de a világos pasztellszínek is jól állnak.

A hideg típus gyakran szőke hajú, kék szemű: nekik remekül állnak a sok kéket tartalmazó színek, ilyen például a királykék, a türkiz vagy az élénk lila. A meleg típus olívás bőrszínéhez a földszínek mennek inkább: a sárga, a vörös, a barna és a zöld színekkel nem nyúlnak mellé. Akár élénk színeket is használhatnak, viszont tartózkodjanak a cukorkaszínektől és a puha pasztellektől.

Ha pedig jól érezzük magunkat az új fürdőruhádban, akkor biztosak lehetünk benne, hogy magabiztosan és vadítóan nézünk ki!

Oszd meg ezt a bejegyzést!