Fehérneműtrend 2022-ben

Fehérneműtrend 2022-ben

Fehérneműtrend 2022-ben

Sok iparághoz hasonlóan a fehérneműpiac is nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt évben.

Általánosságban elmondható, hogy az online fehérnemű-vásárlás tendenciájában fellendülés volt tapasztalható. A vásárlók a stílus helyett a kényelemre helyezték a hangsúlyt. Illetve a divatruházatok egy-egy iránya kimondottan hozzá passzoló alsóruházatot követelt meg a vásárlóktól. Manapság egyre több nő – különösen a 20-45 év közötti korosztály – tekinti az önkifejezési egyik lehetőségének, módjának a fehérneműt. Éppen ezért várható, hogy a fehérneműtrend 2022-ben is érdekes lesz, sőt akár fel is forgathatja a világot!

1. A melltartók ismét lehetnek felsők

A fehérnemű mint felsőruházat vagány viselet volt az 1980-as években. Most – a divatdiktátorok szerint – ismét itt az ideje, hogy a melltartó újra felsőruházat legyen, az ingek vagy felsők önálló alternatívájaként. Ehhez pedig szorosan kapcsolódik, hogy újra itt a fűzők visszatérési lehetősége.

2. A 2010-es évek indie divatvonala nagy lendülettel tért vissza.

Az indie a vintage, a hipster és a retro ruházatot egyesíti és az egyéniség, a személyes stílus nagyra értékeléséről híres. A fehérneműknél ez a szabad és független stílus még hangsúlyosabb lesz idén. Ezúttal a kifutókon bő farmernadrággal és alacsonyan derekú, csípőruhákkal, mini szoknyákkal találkozunk 2022 tavaszán.

3. Kényelem a köbön

Ha fehérneműről van szó, a nők általában kényelmet és stílust szeretnének. A változást állítólag a home office indította el, de az a hír járja, hogy 2022-ben kevesebb merevítős melltartót és sokkal több merevítő nélküli verziót fogunk látni.

A merevítő nélküli melltartók csodája a bralette

4. A léleképítő fehérnemű

A fehérneműtrend 2022-ben nagyban támogatja az önmegvalósítást. Főleg, mert egyre inkább olyan kiegészítőként kezelik, amely boldogságot és magabiztosságot hoz az emberek számára, miközben azok például továbbra is otthonról dolgoznak, de mégis kísérletezni szeretnének színekkel, stílusokkal és fazonokkal.

A léleképítő fehérnemű

 

5. Egyedi fehérnemű, egyedi választás

A vásárlók körében általánosan növekszik az a tudat, hogy a fehérneműre nem vonatkozik az egy és unisex méretre szabott megközelítés. Minden ruhához egy bizonyos típusú fehérnemű szükséges, hogy javítsa a megjelenést. Emiatt a vásárlók manapság többet költenek arra, hogy többféle és többfajta fazonú, típusú terméket vegyenek, kezdve a sport melltartóktól, a merevítő vagy vállpánt vagy varrat nélküli melltartókig, a tangáktól a franciabugyin át a bikini alsókig és az alakformáló fehérneműig, valamint a szexi hálóruhákig.

6. A 2022-es nyári szezonra várhatóan az élénk árnyalatok és a különböző anyagok lesznek jellemzőek

Gondolhatunk itt a neonokra, a játékos mintákra, a tigriscsíkokra, a csipkére, a bársonyra, a horgolt vagy kötött dolgokra. Sőt, a szatén alapú hálóruha – különösen a menyasszonyi divatban – továbbra is sláger lesz az idei évben. A Pantone által meghatározott év színe, a Very Peri, például történelmet írt azzal, hogy ő lett az első vadonatúj árnyalat, amely az év színe címet kapta. Az új kék árnyalat egy dinamikus kék árnyalat élénkítő ibolyavörös felhanggal. A kék hűvösségét és állandóságát a vörös energiájával és izgalmával ötvözi. A kék árnyalatok közül ez a legboldogabb és legmelegebb. A pillanat globális korszellemének és az általunk átélt átalakulásnak a szimbóluma. 2022-ben nem egyszerűen csak két kontrasztos színt párosítanak a divatdiktátorok, hanem az egész szivárványt fel szeretnék használni. Több váratlan árnyalat párosítása, a színek ütköztetése a legjobb módja annak, hogy a ruháinkat feldobjuk. Akár sportos megjelenést, akár partiarcként jelenünk meg, a merész színkombinációk a megfelelőek.

7. Sportosság a központban

A világjárvány kezdete óta az athleisure (nappali és sportruházat) koncepciója került előtérbe. Ez a fehérneműtrend 2022-ben is megmarad. Mivel egyre többen fektetnek be az egészséggel kapcsolatos tevékenységekbe, a megfelelő fehérnemű iránt is nagyobb a kereslet. A kényelem és a divat megfelelő kombinációja pedig alapvető elvárás. Akár 20, akár 60 éves a vásárló, stílusos kényelemre vágyik. Nincs kompromisszum – ez pedig arra készteti a márkákat, hogy innovatívabbak legyenek.

Sportoláshoz Bonatti fehérnemű! Vagy viseld őket szabadidőruhaként!

8. A fehérneműtrend 2022-ben megvillantja a bugyipántokat

A 2000-es évek divatbuktája mostanra egy nemkívánatos második lehetőséget kap, köszönhetően a celebeknek. A G-string fehérnemű ugyanis a megjelenés központi elemeként a világ bepillantást nyerhet a bugyipántokba.

Fehérneműtrend 2022-ben G-string
Forrás: ellecanada.com

9. Hasítékokkal ellátott termékek

Jó néhány szezon óta velünk vannak és főleg a fürdőruhák esetében jelennek meg az itt-ott hasítékokkal ellátott úgynevezett Cut out fürdőruhák. Találunk közöttük bikiniket és egyrészes fürdőruhákat is, amik épp csak egy picit mutatnak belőlünk többet a jól elhelyezett kivágások segítségével. Ezek a fazonok szexi és feltűnő megjelenést biztosítanak, hol többet, hol kevesebbet megmutatva meg viselőjükből.

2021 Bonatti női strandkollekció - bikinialsó - 21/53

Oszd meg ezt a bejegyzést!