Köntös vásárlása okosan – tippek a Bonattitól

Köntös vásárlása okosan - tippek a Bonattitól

Köntös vásárlása okosan – tippek a Bonattitól

Mint már korábban írtuk, ha a köntösre gondolunk, legtöbbünknek a fürdést követő szárítkozás után, magunkra kapott, derék tájon megköthető öltözet villan be.

Ez nem is csoda, hiszen a legtöbb embernél ebben ki is merül a funkciója. Néhány kivétel talán az uszodai sportok és a kórház, de a cél ott sem a láttatás, hanem az ápol és eltakar funkció biztosítása, illetve a harc a megfázás ellen a fontos szempont. Többnyire hosszuk, anyaguk határozza meg mindennapi funkciójukat. De hogyan válasszunk közülük?

A divatszakértők szerint egy megfelelő köntös egy otthoni viselet során is megteremtheti annak a luxusnak az érzetét, amit egy ötcsillagos szállodában éreznénk. Akkor is, ha csak ráérős és relaxálós fürdőről van szó, de akkor is, ha egy reggeli kapkodós rutinfeladatról. Mert a tökéletes fürdőköpeny elengedhetetlen.

Mert a tökéletes fürdőköpeny elengedhetetlen. De a megfelelő köntös vásárlása nem is mindig olyan egyszerű folyamat. Először is tudni kell, mi lesz a funkciója és ehhez érdemes úgy választani, hogy tisztában vagyunk a a köntös alapanyagának lehetőségeivel.

A magas minőségű, jó anyagokból készült köntös évekig tökéletes állapotban marad és sokáig használható.

De a megfelelő köntös vásárlása nem is mindig olyan egyszerű folyamat. Először is tudni kell, mi lesz a funkciója és ehhez érdemes úgy választani, hogy tisztában vagyunk a a köntös alapanyagának lehetőségeivel. Egy köntös anyaga lehet szatén, elasztán, frottír, pamut vagy viszkóz, poliészter, gyapjú, mikroszálas pamut vagy selyem. Mindezek után gondoljunk az évszakra is, mert a gyapjú, a vastag poliészter vagy a mikroszálas köntös alkalmasabb hideg időjárás esetén, míg a szatén, az elasztán, a könnyű pamut vagy viszkóz anyagok megfelelőbbek meleg évszakokhoz.

A köntös jó szolgálatot tesz például akkor, ha a pizsama és a házi ruhák föléA köntös jó szolgálatot tesz például akkor, ha a pizsama és a házi ruhák fölé egy extra réteg kell, ami melegséget ad. Ha erre van szükség, akkor a vastagabb plüss köntös, vagy a bársonyszerű köntös az ideális. A pihenésre, vagy házikabátnak szánt köntösök anyaga gyakran selyem és szatén, de a vékony anyagú viszkóz is tökéletes a célra.

A frottírból készült fürdőköpenyek extra nedvszívóak és törülköző helyett, zuhanyozás után is használhatóak. Ha uszodából, fürdőből vagy zuhanyból kilépve törülköző helyett szeretnénk használni, akkor lehet, hogy a kapucnis változatot is érdemes keresni. De mindenképpen ajánlott a frottír vagy egy vastagabb pamut köntös.

A szexi női köntösök forróvá tehetnek egy éjszakát is, mert remek kiegészítői a fehérneműknek és kiválóan emelik ki a hölgyek alakját.

A férfi köntösök jellemzően lehetnek kicsit hosszabbak, de kapható a comb közepéig érő rövid változat is. A női köntösök ehhez képest jóval több hosszúsággal is készülhetnek. Így a hossz megválasztásnál megint csak azt kell végiggondolni, mire fogjuk használni és hol?

A tökéletes köntös vásárlása lehetővé teszi, hogy kényelmesen és felszabadultan érezzük magunkat otthon is.

Oszd meg ezt a bejegyzést!


You've just added this product to the cart: