Megváltozott az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata az OTP-nél!

Megváltozott az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata az OTP-nél! Meg kell változtatni a TeleKódot.

Megváltozott az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata az OTP-nél!

2020. október 19-én megváltozott az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata az OTP Banknál.

A szigorított bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamat bevezetésével az OTP Bank célja az, hogy visszaszorítsa az e-kereskedelemhez köthető csalások számát. A hitelesítési folyamat szigorításával a bankok az eddigieknél is átfogóbban ellenőrizhetik, hogy egy internetes fizetéshez használt kártyát valóban annak tulajdonosa használja, nem pedig egy illetéktelen személy.

Ez azt jelenti, hogy még biztonságosabban vásárolhatod meg webshopunkban kedvenc Bonatti fehérneműdet. Ugyanakkor az új jóváhagyási folyamat ez előzőnél összetettebb. Több vásárlónk is jelezte, hogy akadályokba ütközött, amikor OTP bankkártyával szerette volna kifizetni online vásárlását.

Ennek kiküszöbölésére röviden összefoglaljuk, hogyan működik az OTP Bank szigorított bankkártyával történő vásárlás jóváhagyási folyamata.

Az új szabályok szerint internetes vásárláskor a kártyabirtokosnak több lépcsőben kell megerősítenie, hogy jogosult a kártya használatára, és jóváhagyja a vásárlást. Az azonosítást a mobileszközre kapott biztossági kóddal ÉS a TeleKóddal kell elvégezni. Ez utóbbi hiánya okozza általában a sikertelen fizetési tranzakciókat.

A TeleKód egy háromjegyű jelszó, ami alapértelmezett esetben az OTP kincstári kártya számnak utolsó három számjegye. Mivel ez azonban bárki számára könnyen leolvasható, a biztonságos online fizetés érdekében a TeleKódot meg kell változtatni.

Ezt az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatáson keresztül teheted meg.

  1. Hívd fel az OTPdirekt automata telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1/20/30/70 3666-666-os számon!
  2. Nyomd meg a 2-es gombot a bankkártya ügyintézés menüponthoz!
  3. Majd nyomd meg a 4-es gombot a TeleKód megváltoztatásához!
  4. A telefonod nyomógombjai segítségével add meg az OTP kincstárikártya-számának utolsó 10 számjegyét és az aktuális TeleKódot, ez alapesetben a kártyaszám utolsó 3 számjegye.

Ezt követően adj meg egy egyedi, három számjegyű kódot, ami az új TeleKódod lesz!

Ha nem módosítod az alapértelmezett TeleKódot, nem fogod tudni azonosítani magad internetes vásárlásaidkor, így ezt mindképpen tedd meg, mielőtt kényelmes és divatos fehérneműket vásárolnál a Bonatti webáruházban!

Oszd meg ezt a bejegyzést!