„Ünnepelj és fogyj!” könyvbemutató

Czanik Balázs az „Ünnepelj és fogyj!"című könyve

„Ünnepelj és fogyj!” könyvbemutató

A Bonatti fehérnemű és magyarországi képviselete számára nagyon fontos az egészséges életmód, hiszen a szép és igényes fehérneműk az egészséges testen mutatnak igazán jól.

Czanik Balázs az „Ünnepelj és fogyj!"Ezért nagyon szívesen álltunk egy igazán jó ügy mellé. Czanik Balázs az „Ünnepelj és fogyj!” című könyvében, a sportoló, capoera aerobik mester tréner által képviselt életmódprogramhoz igazodó egészséges édes és sós desszertek receptjeit osztja meg olvasóival.

A könyv nagyon hasznos olyan emberek számára is, akik valamilyen ételallergiában szenvednek,

ugyanis a Balázs által megosztott sütemények receptjei nem tartalmazzák a manapság szinte mindenféle ételallergiát okozó összetevőket, a tejet, a glutént, valamint a cukrot. Természetesen sok fontos információt találhatnak a könyvben azok az élsportolók is, akiknek fontos a napi kalóriabevitel és energiafelhasználás egyensúlya, mert a receptek mellett az ételek energiatartalma is fel van tüntetve.

Az interaktív, Platz Étteremben tartott, sajtótájékoztatón lehetőségünk volt megtanulni – a recepteket kivitelező séftől – az egészséges szaloncukor receptjét is.

Nagyon örülünk, hogy támogathattuk a könyvet és az egészséges életet. Köszönjük, hogy részesei lehettünk a programnak és, hogy a Bonatti Fehérnemű hirdetése is bekerülhetett egy ilyen színvonalas kiadványba.

Czanik Balázs az „Ünnepelj és fogyj!"című könyve

Gesztenyés bejgli

Hozzávalók:

A bejgli tésztájához:
300 g gesztenyeliszt, 30 g eritrit, 10 g élesztő, 1 csipet Himalája só, 150 g laktózmentes vaj, 0,8 dl Meggle laktózmentes tej, 1 db tojás sárgája

A bejgli töltelékéhez:
400 g Gelato Italiano cukormentes gesztenyemassza, 25 g laktózmentes vaj, 30 g vörös áfonya (ízlés szerint), 1 db tojás sárgája, 1 egész tojás + 1 tojás sárgája (kenéshez)

Elkészítés:

Kevés langyos (nem hideg!) tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Fontos, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel, mert gátolja a kelesztő hatást csakúgy, mint a túl sok cukor, ezért ne térjünk el ezek adagolásától. A tésztát felosztjuk két egyenlő részre, majd betesszük a hűtőbe pihenni. A töltelékhez összedolgozzuk az alapanyagokat, de nem keverjük túl sokáig, mert krémes állagra van szükségünk, a túl sok keveréstől fellevegősödik. A kinyújtott tésztára szépen rásimítjuk a krémünk egyik felét, majd – csakúgy, mint hagyományos társaiknál – feltekerjük. Megismételjük ezt a második adaggal is, végül a sütőbe helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd ecsettel vagy kenővel nem túl vastagon bekenjük a bejglik tetejét. Ha megszáradt a tojásréteg, megismételjük a kenést még egyszer, és egy villával megszurkáljuk a bejglik oldalát. Ha ismételten megszáradt a tojásréteg, akkor 180°C-on megsütjük.

Oszd meg ezt a bejegyzést!