A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750

A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750

A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750

Ennél aktuálisabbak nem is lehetnénk! 2000 óta minden év decemberének elején a Pantone Intézet bejelenti a következő év színét.

Idén december 2-án jelentették be, hogy 2023-ban a PANTONE 18-1750 Viva Magenta árnyalat lesz az év színe. Bár a színszakértők a Midjourney fantázianevet adták neki, de a hivatalos nevezékjegyzék szerint a 2023-as év színe a Viva Magenta 18-1750. Ez egy természetben gyökerező árnyalat, amely a bíborvörös színcsaládból származik, és az erő új jelét fejezi ki. A Pantone Intézet közleménye szerint egy bársonykesztyűbe bújtatott ökölköz hasonlít. Továbbá:

A Viva Magenta bátor és nem ismer félelmet, lüktető szín, amelynek túláradó ereje optimizmust és örömöt sugároz. Erőteljes és erőt adó, élénkvörös, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Ez a határtalan árnyalat mindenkit felráz.

Ha nem is hajszálra pontosan az, de a Bonatti sem áll messze az év színétől a karácsonyi fehérnemű-kollekciót tekintve!

A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750 - Bonatti fehérnemű body A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750 - Bonatti fehérnemű melltartók és női alsók A 2023-as év színe: Viva Magenta 18-1750 - Bonatti fehérnemű

 

Az árnyalatokat évről évre a korszellem megragadására választják ki. A bizonytalansággal jellemezhető években ez gyakran olyan színt jelent, amely megnyugtat vagy lelkesít. Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke szerint a Viva Magenta a világjárvány közepette a megnyugvást, a bizalmat és a kapcsolatot jelképezi egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni.

„Egy nem szokványos vörös nem szokványos időkre. Asszertív, de nem agresszív – mi úgy emlegetjük, mint egy bársonykesztyűbe bújtatott öklöt.”

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint a virtuális világ egyre hangsúlyosabb részévé válik mindennapi életünknek, a természetből és a valóságosból szeretnénk inspirációt meríteni. A Viva Magenta a természet erőit megidézve pezsdíti fel szellemünket, segít nekünk belső erőnk kiépítésében.

A bíbortetűből nyert kármin ihlette, amely a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, valamint az egyik legerőteljesebb és legragyogóbb, amit a világ ismer. Az ősanyagban gyökerező PANTONE 18-1750 Viva Magenta újra összekapcsol minket az eredetivel.

Az előrejelzés egy trend-előrejelzés is, hiszen az év színe gyakran befolyásolja a divat, a művészet és a belső terek divatját is.

Share this post