„Ünnepelj és fogyj!” könyvbemutató
A Bonatti fehérnemű és magyarországi képviselete számára nagyon fontos az egészséges életmód, hiszen a szép és igényes fehérneműk az egészséges testen mutatnak igazán jól.
Ezért nagyon szívesen álltunk egy igazán jó ügy mellé. Czanik Balázs az „Ünnepelj és fogyj!” című könyvében, a sportoló, capoera aerobik mester tréner által képviselt életmódprogramhoz igazodó egészséges édes és sós desszertek receptjeit osztja meg olvasóival.
A könyv nagyon hasznos olyan emberek számára is, akik valamilyen ételallergiában szenvednek,
ugyanis a Balázs által megosztott sütemények receptjei nem tartalmazzák a manapság szinte mindenféle ételallergiát okozó összetevőket, a tejet, a glutént, valamint a cukrot. Természetesen sok fontos információt találhatnak a könyvben azok az élsportolók is, akiknek fontos a napi kalóriabevitel és energiafelhasználás egyensúlya, mert a receptek mellett az ételek energiatartalma is fel van tüntetve.
Az interaktív, Platz Étteremben tartott, sajtótájékoztatón lehetőségünk volt megtanulni – a recepteket kivitelező séftől – az egészséges szaloncukor receptjét is.
Nagyon örülünk, hogy támogathattuk a könyvet és az egészséges életet. Köszönjük, hogy részesei lehettünk a programnak és, hogy a Bonatti Fehérnemű hirdetése is bekerülhetett egy ilyen színvonalas kiadványba.
Gesztenyés bejgli
Hozzávalók:
A bejgli tésztájához:
300 g gesztenyeliszt, 30 g eritrit, 10 g élesztő, 1 csipet Himalája só, 150 g laktózmentes vaj, 0,8 dl Meggle laktózmentes tej, 1 db tojás sárgája
A bejgli töltelékéhez:
400 g Gelato Italiano cukormentes gesztenyemassza, 25 g laktózmentes vaj, 30 g vörös áfonya (ízlés szerint), 1 db tojás sárgája, 1 egész tojás + 1 tojás sárgája (kenéshez)
Elkészítés:
Kevés langyos (nem hideg!) tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Fontos, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel, mert gátolja a kelesztő hatást csakúgy, mint a túl sok cukor, ezért ne térjünk el ezek adagolásától. A tésztát felosztjuk két egyenlő részre, majd betesszük a hűtőbe pihenni. A töltelékhez összedolgozzuk az alapanyagokat, de nem keverjük túl sokáig, mert krémes állagra van szükségünk, a túl sok keveréstől fellevegősödik. A kinyújtott tésztára szépen rásimítjuk a krémünk egyik felét, majd – csakúgy, mint hagyományos társaiknál – feltekerjük. Megismételjük ezt a második adaggal is, végül a sütőbe helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd ecsettel vagy kenővel nem túl vastagon bekenjük a bejglik tetejét. Ha megszáradt a tojásréteg, megismételjük a kenést még egyszer, és egy villával megszurkáljuk a bejglik oldalát. Ha ismételten megszáradt a tojásréteg, akkor 180°C-on megsütjük.