Pizsamás kandúr! Célkeresztben a férfi pizsama!

Pizsamás kandúr! Célkeresztben a férfi pizsama!

Májusi eső aranyat ér, tartja a mondás! Viszont a nagy lehűlés sokak számára kellemetlen. Pizsamában azonban nem csak elviselhető, hanem hideg időben kifejezetten kényelmes kitekinteni a zord időjárásra, akkor is, ha már a nyarat várjuk.

Ugyanakkor a férfi pizsama nem csak lezserségre alkalmas. Kifejezetten fájdalmas lehet egy megfázás ilyenkor a nyár kapujában. Szerencsére a mérleg másik serpenyőjében nem csak a fűtés feltekerése áll. A pizsama köztes megoldás ugyan, de igencsak optimális, főleg ha nem a kivel, hanem a mivel bújunk ágyba kérdése merül fel.

Természetesen sokan ajánlják a meztelenül való alvást is, ami különösen imponáló a kemény favágóknak és a céltudatos brókereknek. Sőt kifejezetten ajánlott a mackós testalkatúaknak. De ez közel sincs így, tévúton jár, aki bedől ezeknek. A meztelenül alvásnak a funkciója a test lehűlése által segített mélyalvási folyamat fenntartása. De sokkal több jótéteménnyel számolhatunk a pizsamában történő alvás során. A férfi pizsama használata ugyanis nem csak melegít, de az izzadságot is felszívja. A száraz környezet pedig nyugodt és pihentető alvást tesz lehetővé, ami kiegyensúlyozottá tehet minket akár egész napra. Ugyanezt megfordítva pedig frissességet kölcsönöz testünknek, ha egész napos elfoglaltságaink után a kényelmes pizsamánkba bújhatunk.

Ahhoz, hogy a fentiek maradéktalanul teljesülhessenek, ki kell választani a legjobb és legkényelmesebb pizsama fajtát, amire később csak úgy hivatkozunk, hogy a mi pizsamánk.

Pizsama kényelme.Elsőnek az anyagára vonatkozó kérdéseket kell feltennünk. Először magunknak, másodszor az eladónak. Az igazán kényelmes pizsamák pamutból készülnek vagy műselyemből. A megfelelő tartás érdekében ez kiegészülhet egy kis elasztánnal, vagy poliamiddal, amelyek a ruha szöveteit erősítik. Természetesen a puhaság élményéből semmit sem von le, ha a 100%-os pamut helyett mindössze 95%, vagy kevesebb %-osat választunk.

Következő sarkalatos kérdés a fazonra vonatkozik. Ez nem csak szubjektív esztétikai okok miatt fontos, hanem az egyéni hasznosság szempontjából. Sokan ugyanis nem szeretnek teljes pizsamába öltözni a lefekvéshez, hanem csak egy felsőre, vagy egy alsóra van szükségük. Ez pedig teljesen egyénfüggő, mint a kedvenc focicsapat.

Harmadik tétel egyértelműen a vizualitásé.

Nagy szerencse, hogy a pizsamát általában csak mi, jó esetben csak a párunk láthatja. Ezzel stratégiai előnyre is szert lehet tenni két roppant egyszerű módon. Először is mindenki egészen nyugodtan kiválaszthatja a kedvenc összetételét, mintázatát és színeit. Nem kell aggódnia, nem kell másokhoz méregetnie semmit sem. Másodszor a férfiak levethetik az egész napos keményre fazonírozott álarcukat. Kedvesebb és lágyabb énüket mutathatják ki, ami – bármily elképzelhetetlen – van nekik. Ez a párkapcsolatban plusz pontokat érhet, ha kedvesük ezt aranyosnak tartja.

 

A Mariano P-19 férfi pizsamafelső bármilyen alsóhoz jól passzol.

A legtöbb férfi számára igazi megnyugvást hozhat, ha a nappal használatos ruháját éjszakaira cserélheti. Ez a frissesség érzetén túl pozitív pszichológiai löketet is adhat. Jelezheti testünknek és agyunknak, hogy a napi hajtásnak vége és a pihenésé a főszerep. Jelentsen ez bezuhanást az ágyba, bestseller young-adult regényünk olvasását, esetleg kedvenc szereplőnk vesszőfutását valamelyik sorozatban.

Továbbá nem csak érdekes adalékról, hanem gyerekkorunk újrafelfedezéséről van szó, amikor végre a szabadnapon pizsamában falható a gabonapehely a TV előtt. A felnőtt lét ugyanis nem a gyermeki énünk megtagadása. Sokkal inkább a kifejezetten jó dolgok (újra)felismerése és (újra)átélése! Azért, hogy ne veszíthessük el magunkban a játékos és vidám énünket, vagyis gyermekkori önmagunkat!         

 

Share this post