Fecske, boxeralsó, esetleg jégeralsó?

Fecske vagy boxer vagy jégeralsó?

Fecske, boxeralsó, esetleg jégeralsó?

Fecske vagy boxer vagy jégeralsó?

A legtöbb, na jó, az összes férfi kissé feszeng a fehérnemű boltokban. Folyamatosan az jár a fejükben: mit keresnek ők itt.

Amúgy is azt tartják, hogy a férfiak gondolkodásuk alapján célorientáltak; nem nézelődnek, leveszik a polcról, ami kell és már mennek is tovább.

Éppen ezért nagy áldás a férfitársadalom számára az online vásárlás lehetősége, így még a sorban állást is megspórolhatják. Maximum a kiszállítást kell türelmesen kivárni.

Vannak azonban olyan dolgok, amelyeket egyszerűen nem lehet online megvenni, vagy azért, mert túlzottan személyre szabott, vagy azért, mert a próbatermékeket kiküldő cég még nem terjedt el az adott térségben.

Kicsit ez a helyzet a fehérneműkkel is. Persze nem beszélhetünk úgy a személyreszabottságról, mint mondjuk, egy öltöny esetén, de az egyediség mégis számít. Ugyanis mindenkinek van megfelelő fajtájú, anyagú, márkájú alsónadrágja, amit szeret viselni, mert számára kényelmes és megszokott.

Már csak az a kérdés, hogy ki milyet részesít előnyben, és miért?

Hogy a végére járjak ennek, megkérdeztem három barátomat, hogy ők mire esküsznek, illetve hogyan választanak maguknak alsóneműt.

Egyikőjük Péter (27), aki igazi fehérgalléros. Építésznek tanult és ha valaki, akkor ő tisztában van vele és igényli is az eleganciát. Számára a legfontosabb, ha az alsónemű nem szorít, de mégis rásimul a testre.

Éppen ezért, ő előnyben részesíti a fecske-stílust. Természetesen nem mindegy neki, hogy a termék anyaga milyen. Ahhoz, hogy puha és bőrirritáció mentes legyen, a pamutot részesíti előnyben. Emiatt minden poliészteres alsó ki van zárva számára.

Péter teljes ellentéte Gábor (26), aki szociológiát hallgat az ELTE-n. Mivel folyton rohanásban van, számára egyértelműen a pragmatizmus a lényeg. Kedvence a boxeralsó típus. Ami szintén minden fehérnemű boltban megtalálható. A méretét nem igazán lehet elrontani.

Szerinte egyáltalán nem igaz az a gúnyos és alpárian vicceskedő mondás, miszerint az ilyen boxerfazon miatt odalent minden túlzottan szellőzik. Az alsónadrág ugyanis csak egy ruhadarab, ami csak abban különbözik a fecskétől és a testhezálló boxertől, hogy nem szorul rá az emberre, de ettől még tartós és melegítő funkciókat is simán ellát.

Gábornak kifejezetten az a véleménye, hogy a boxer jóval férfiasabb, mint a fecske. Nem véletlen, hogy már középiskolás korában is jobban szeretett boxert hordani, hiszen már akkor is cikisnek érezte, ha fecskében látták. Ez részéről nem csupán paranoia, vagy önértékelési defektus, úszni is sokat jár és fürdőnadrágban is a fürdőshortot szereti.

 

Bonatti férfi alsó boxer karácsonyi fehérnemű Gustavo 2

Márton (27) barátom viszont védelmébe vette az ódivatúnak titulált fecskét. Szerinte a probléma forrása az, hogy a gyerekeknek csak ezt árulják, így megmarad az a – szerinte – káros képzettársítás, miszerint ez a fazon gyerekeknek való, pedig ő a barátnőjétől már tudja, hogy a fecske optikailag úgy tuningol, mint lányoknál a push-up, főleg az olyan férfiak esetében, akiknek nem hosszú lábúak

Ismerjük el, ebben van valami, tekintve, hogy Márton nemrég végezte el pszichológiai tanulmányait és hamarosan önálló praxisba kezd.

Péter szerint minden férfi tudja, hogy nem csak egyfajta boxeralsó létezik és az van szétszórva a világban. Tapasztalata szerint mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt.

Az ölre menő vita előtt mindannyian megegyeztünk abban, hogy teljesen természetes dolog, ha mindenki másfajta férfi alsót kedvel.

Anyáink aggódása miatt azonban hamar nevetésbe fullad a vita, hiszen többször hallottuk már érdemes megfontolni az egészségügyi kockázatokat, miszerint  a lengőszárú boxeralsó jelentősen növeli a felfázás kockázatát, a szoros boxer változat meg a leendő utódokat befolyásolja.

Péter szerint minden azon múlik, milyen nadrágot veszünk fel. Ő ugyanis  túlságosan ,,buggyosnak” találta a nem simulós boxert és emiatt folyton kilátszott annak kontúrja az öltönynadrág alól.

A szélei pedig folyton begyűrődtek, ami egyből meglátszott a nadrág felszínén. „És nekem elhihetitek, hogy nem a tipikus mérnökök által kedvelt minták rajzolódtak ki rajta, amitől a nők a lábaim elé hulltak.

Ezek után, látva, hogy mindenki ragaszkodik saját választásához, bomba gyanánt, félig tréfásan bedobom a jégeralsó ötletét. Ezen mind a hárman nevetnek, és szinte egyszerre mondják: „Ki van zárva! Maximum, ha Szibériában élnénk, vagy néha síelés vagy téli túra esetén (Az öregek erre azt mondanák: hát igen, ez már egy más generáció).

férfi hosszú-alsó - PabloFérfi hosszú alsó - Dino fekete

A fecske-boxer vita valószínűleg örökké eldöntetlen marad. Én boxer párti vagyok, mert szerintem kényelmesebb.

Bárhogy is döntünk, nem szabad, hogy az általunk viselt holmi megítélése bugyuta sztereotípiákra építkezzen, amilyenek például a fecske gyerekes voltára utalnak.

Oszd meg ezt a bejegyzést!