2022 nyári divattrendje és a dopamin öltözködés

2022 nyári divattrendje és a dopamin öltözködés

2022 nyári divattrendje és a dopamin öltözködés

A fehérnemű egy lenyűgöző ruhadarab, amit gyakorlatilag mindenki hord, de igazából sokszor szemérmesen hallgatunk vagy sosem beszél róla. (Természetesen a Bonatti fehérnemű ez alól kivétel!)

Nyilvánvaló, hogy ahány divatújság, ahány stylist, ahány influenszer annyiféle 2022 nyári divattrendje. Nehéz eligazodni a javaslatok, a szabályok és a valódi trendiség között. Mi arra teszünk mindig kísérletet, hogy végignézve a szaksajtót azokról a nyári divattrendekről beszéljünk, amiket a legtöbben emlegetnek. De nem azért, mert a sajtó átveszi ugyanazt az anyagot.

Minden nyárnak vannak olyan trendjei, amik az előző évből húzódnak át az idei évre és tartják magukat vagy felerősödnek. Ez a tény egyesek számára előny, mások számára bosszankodás, de vitathatatlan, hogy 2022 nyári divattrendje is tartalmaz olyanokat, amelyek tavalyról maradtak ránk vagy idei trendek de a nyárra felerősödnek.

Továbbra is látszik a fehérnemű

Év eleji blogbejegyzésünkben még arról írtunk, hogy a fehérneműtrend 2022-ben megvillantja a bugyipántokat és, hogy a 2000-es évek divatbuktája mostanra egy nemkívánatos második lehetőséget kap, köszönhetően a celebeknek. Az előrejelzések szerint még csak az volt, hogy a G-string fehérnemű jóvoltából a megjelenés központi elemeként a világ bepillantást nyerhet a bugyipántokba. De most az, ami eddig a férfiaknál volt – kilátszó alsónadrág, lecsúszott farmer – kicsit visszafogottabban, de jön a nőknél is.

Mit jelent ez? Dua Lipa nadrágja alól kikandikál egy pasztellsárga bugyi. Bella Hadid egy karkötőt és egy égszínkék boxert egy bézs maxiszoknyával párosít. Emma Chamberlain vlogger feltűnően, de nagyon lezseren viseli fehérneműjét egy crop toppal és alacsony szárú melegítőnadrággal. Egy olasz luxusmárka az elsők között mutatta be a derékig érő bugyit szuperrövid mikroszoknyával. De Ashley Graham, Kendall Jenner és Collina Strada sem maradhat ki, utóbbi ezen a nyáron a nyitott alsónadrágokat rövid szoknyákkal is párosítja. Az Instagram hírfolyamán már az előző szezonban is lehetett látni boxeres nőket. Ez 2022-ben könnyen beilleszthető lesz az öltözékekbe. Tulajdonképpen ez a tendencia együtt jár a nemi normák feszegetésével is, de már egy ideje divatos trend.

Lehet, hogy ez a tendencia arra utal, hogy a divatban a nemek közötti határok egyre inkább elmosódnak? Míg korábban a nemet és a ruházatot gyakran binárisan határozták meg férfiként és nőként, ma már ezek az ajtók nyitottabbak.

A láthatósághoz kacsolódik,

hogy idén tavasszal és nyáron a legnépszerűbb trendek közé tartoznak az ultra mini szoknyák, a tetőtől talpig fehér és a bohém esztétika. De ez még nem minden. A szexi szabások és sziluettek felpörgették a divatvilágot – és akár szereti valaki, akár utálja, a fehérnemű felsőruházatként is visszatér. A még szexibb trendek mellett a fülledt kivágások is megjelentek.

Ezzel együtt ismét jön a retró

Az elmúlt hónapokban megnövekedett a „retró” viselet gyakorisága, például a magas derekú tangák, valamint a magasított derekú alsóneműk iránti figyelem. Ez kapcsolódik ahhoz, hogy jelenleg a magas derekú nadrágok, farmerek, rövidnadrágok dominálnak és ezekhez a magasított derekú bugyi sokkal jobban illik, már a sziluett miatt is.

Akinek eddig ezek a trendek csak szomorúságot okoztak, azokat felvidítjuk, mert 2022 nyári divattrendje, hogy bátran és szabadon lehet játszani a színekkel.

Bonatti fehérnamű - TRILBY P-22 - C kosaras melltartó - MATEA P-22 - női bugyi - tavaszi kollekció 2022

A dopamin öltözködés a legújabb divatszó

Két év bezárkózás és szorongás után lassan újra megnyílik a világ. Ennek az örömnek a kifejezésére a tervezők nagymértékben hajlottak az élénk árnyalatú ruhák felé, amely hangulatjavító képessége miatt azóta a „dopamin öltözködés” irányzata lett. Itt az ideje, hogy újra szórakozzunk a divattal! A dopamin öltözködés a 2022-es év egyik legnagyobb divattrendje. A tavaszi/nyári bemutatók tele voltak színekkel és optimizmussal. Sok tervező a határozott, tetőtől-talpig érő színű megjelenésre törekedett, míg mások egyszerűen csak csipetnyi fényerőt fecskendeztek be, hogy feldobják kollekcióikat az előttünk álló szezonra. Ha erről a trendről van szó, számíthatunk rá, hogy beszivárog a szekrényünk minden zugába, új szezont adva gardróbban lévő ruháknak. A trendet anélkül is ki lehet próbálni, hogy túl nagy befektetéseket hajtanánk végre. Bár minden élénk árnyalat játszik, a kifutópályákat az élénk zöldek, rózsaszínek, sárgák és narancssárga tónusok lepték el, így ezek a legnépszerűbbek idén tavasszal/nyáron.

Miért érdemes kipróbálni a dopamin öltözködési trendet? Mert ez egy hihetetlenül egyszerű módja a hangulat fokozásának. A dopamin öltözködés lényegében a „jól nézel ki, érezd jól magad” koncepció pszichológiai alapja. A dopamin öltözködés azonban nem csak az élénk színek vásárlására korlátozódik, hanem olyan meglévő darabokra is, amelyek a tulajdonunkban vannak, és amelyekkel érzelmi kapcsolatban állunk. A dopaminos öltözködés garantált hangulatjavító, így minden életszakaszban ajánlott.

Lehet, hogy nehéz elhinni, hogy egy élénk színű szoknya vagy pulóver boldogabbá teszi, de tudomány van mögötte.

A boldogság az agyban az élvezetet közvetítő kémiai dopaminból ered. A ventrális tegmentális területen (VTA) fordul elő, amely a középagyban található, és agyunk jutalmazási rendszerének szerves részét képezi. Onnan a nucleus accumbensbe és a prefrontális kéregbe szabadul fel, ami az agy azon területe, amely a figyelemhez, a memóriához és a rugalmas gondolkodási képességünkhöz kapcsolódik.

A dopamin öltözködés különösen jó trend a 40 év feletti nők számára. Az élénk színek tényleg feldobhatják a bőr megjelenését, és fiatalosnak tűnhetünk, ráadásul úgy is érezhetjük magunkat. Túl gyakran elhitetik velünk, hogy egy bizonyos életkor után ragaszkodnunk kell a monokróm palettához. A sötét árnyalatok azonban durvának tűnhetnek, különösen télen, amikor a legsápadtabbak vagyunk, és ezáltal kimossák a bőrt, szürkének, fáradtnak és idősebbnek tűnünk. Legalább nyáron érdemes ezzel szembe szállni!

Bár ijesztőnek tűnhet, mindenki számára megvan a tökéletes élénk szín. A barnák és sötétebb bőrűek minden színben nagyszerűen fognak kinézni, beleértve a sárgát és a narancssárgát is, amelyektől sokan ódzkodnak. A szőkék, vörös hajúak és a sápadtabb bőrűek kísérletezzenek élénk kékekkel, zöldekkel és rózsaszínnel, hogy feldobják mindennapi megjelenésüket!

2021 Bonatti női strandkollekció - strandruha - 21/86

Rojtolt részletek

Rojtjaival, horgolt és kivágásokkal díszített szabásaival ez a trend már inkább bohém hangulatot áraszt. Egy nyári vakáción viseljünk egy hangsúlyos szandált és egy rojtos ruhát, amely mozog a lágy tengeri szellőben, és máris megvan a trendiség! Csak egy koktélra van szükség kiegészítőként! A rojtokat valójában könnyű viselni, és nagyon előnyösek is, ha olyan darabokat választunk, ahol ügyesen esik át minden olyan területre, ahol egy kicsit is tudatosan mutatnánk valamit. Ezzel új szintre emeljük a megjelenést. A rojtok mint tapintható felületek kulcsfontosságúakká váltak, új módot kínálva a fogyasztók elköteleződésére. A nyitott kötött, horgolt felsők nagy újdonságnak számítanak ebben a szezonban.

A csíkos szinte mindig divat

Ráadásul 2022 nyári divattrendje felvállalja a merész, határozott csíkokat. Ne feledjük, hogy a függőleges csíkok meghosszabbítják az alakot és karcsúsíthatnak. Ha a monokróm csíkokat választjuk, párosítsuk színekkel, hogy valódi hatást keltsen. Ebben a szezonban próbáljuk meg keverni a színeket. A trend javaslata szerint lehet kísérletezni az átlós csíkokkal is.

Oszd meg ezt a bejegyzést!